رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس با بیان اینکه کاهش ساعت کار مادران پرستار مورد توجه مجلس بوده، گفت: برای تمام مادران شاغل ۴۰ ساعت را در قانون به ۳۶ ساعت کاهش دادیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران توانای خبرگزاری فارس، مخاطبان این خبرگزاری با ثبت پویشی با عنوان « ساعت کار و شیفت مادران پرستار کم شود. » عنوان کردند « به فکر مادران پرستار باشید. مادرانی که دیگر خودشان، خستگیها و بیخوابیهایشان را فراموش کردهاند. پرستارانی که فرزند شیرخوار دارند برای حضور بیشتر در کنار فرزندشان شیفت شبهای مکرر درخواست میکنند. در مراحل حساس اضطراب جدایی فرزندشان مجبور به کار کردن هستند. آیا داشتن فرزند سالم و تربیت بدون مشکل آن توام با آرامش حق یک پرستار نیست؟.
شیفتهای اجباری و ساعات کاری طولانی مدت مادران، کار کردن در تمام تعطیلات رسمی، کاهش حق استفاده از مرخصی استحقاقی بدلیل کمبود نیرو، حجم کار زیاد در بیرون از منزل و خستگی روحی و روچرا به فکر مادران پرستار باشید؟ مادرانی که دیگر خودشان، خستگیها و بیخوابیهایشان را فراموش کردهاند. پرستارانی که فرزند شیرخوار دارند برای حضور بیشتر در کنار فرزندشان شیفت شبهای مکرر درخواست میکنند. در مراحل حساس اضطراب جدایی فرزندشان مجبور به کار کردن هستند.
آیا داشتن فرزند سالم و تربیت بدون مشکل آن توام با آرامش حق یک پرستار نیست؟ شیفتهای اجباری و ساعات کاری طولانی مدت مادران، کار کردن در تمام تعطیلات رسمی ، کاهش حق استفاده از مرخصی استحقاقی بدلیل کمبود نیرو، حجم کار زیاد در بیرون از منزل و خستگی روحی و روانی بسیار مادران بدلیل ناتوانی در انجام وظایف چندگانه از دست دادن بارداری، زایمانهای زودرس بدلیل اضطراب و سختی کار و فعالیتهای ناگزیر در محل کار، برخوردهای ناخوشایند تعدادی از پزشکان در محل کار و عدم اجازه مرخصی بدون حقوق در مراحل فرزند آوری ... مراحلی که در زندگی هر مادری بسیار سرنوشت ساز و مهم هستند و حق هر مادری است که آن را در آرامش طی کند. این فقط بخشی از مشکلات ماست که موجب ترک شغل بسیاری از مادران پرستار شده است و شنیدن درد ها و مشکلات هرگز با مشاهده و لمس آن از نزدیک برابری نمیکند».
در همین راستا حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانای خبرگزاری فارس، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی قبل از این پویشها با توجه به شغل سخت پرستاری، ساعت کاری پرستاران را کم کردیم، برای تمامی مادران شاغل ۴۰ ساعت را در قانون به ۳۶ ساعت کاهش دادیم.
وی با اشاره به اهمیت زمان کاری پرستاران گفت: حتی اگر خود پرستاران هم تقاضای اضافهکاری داشته باشند، ما پیشنهادمان این است برای اینکه آنها اذیت نشوند، طبق قانون اضافه کاری آنها در نظر گرفته شود و از طرفی سخت بودن این شغل و در ارتباط بودن با بیماران از نظر روحی و جسمی هم در نظر گرفته شود.
شهریاری یادآور شد: در قانون جوانی جمعیت امتیازاتی را برای خانمهایی که شاغل هستند و فرزند دارند پیشبینی شده است؛ اگر دوباره بخواهند قانون را عوض کنند، این کار به قانونگذاری مجدد نیاز دارد که فعلا در حال حاضر بنده نمیتوانم بگویم که لااقل در این دوره مجلس اتفاق خواهد افتاد یا نه؟.
رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: تمام مادران شاغل دغدغه زمان کاری را دارند، از نیروهای کارگری، کارمندان بانکها و ... که اکثرا هم بانوانی هستند که مادرند.
شهریاری با اشاره به ضرورت دادن امتیازاتی به مادران شاغل، افزود: برای حل دغدغههای مادران شاغل و دادن امتیاز به آنها باید توان نظام جمهوری اسلامی و منابع مالی نظام در نظر گرفته شور و بر حسب آن پیشبینیهای لازم صورت گیرد و پیگیری شود.
*قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
ماده۱۷ ـ احکام ذیل نسبت به همه مستخدمین و کارکنان در کلیه بخشهای دولتی و غیردولتی لازمالاجراء میباشد: الف ـ مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادههای مرتبط به نه ماه تمام افزایش یابد. در صورت درخواست مادر تا دوماه از این مرخصی در ماههای پایانی بارداری قابل استفاده است.
مرخصی مزبور برای تولد دو قلو و بیشتر، دوازده ماه میباشد. در مواردی که مرخصی زایمان موجب اخلال در کار بخش خصوصی گردد، پس از تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هزینه تحمیل شده توسط دولت جبران خواهد شد.
ب ـ نوبت کاری شب برای مادران شاغل باردار و همچنین مادران دارای فرزند شیرخوار تا دوسال و پدران تا یک ماهگی نوزاد، در مشاغل و فعالیتهایی که نیازمند نوبت کاری شب می باشند، اختیاری است. شمول این بند شامل بخش خصوصی مشمول قانون کار نمیشود.
پ ـ اعطای دورکاری به درخواست مادران باردار، حداقل به مدت چهارماه در دوران بارداری در مشاغلی که امکان دورکاری در آنها فراهم است، الزامی است.
ت ـ مادران شاغلی که از زمان لازمالاجراء شدن این قانون فرزند یا فرزندانی به دنیا خواهند آورد به ازای هر فرزند، میتوانند از یک سال کاهش در سن بازنشستگی برخوردار شوند و برای فرزند سوم و بیشتر میزان کاهش یک و نیمسال به ازای هر فرزند خواهد بود.
حداقل سن بازنشستگی مشمولین این بند، برای مادران دارای یک فرزند چهل و دو سال، دارای دو فرزند چهل و یکسال و دارای سه فرزند و بیشتر چهل سال و حداقل با بیست سال سابقه بیمه است. برقراری مستمری یا حقوق بازنشستگی متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه در زمان اشتغال میباشد.
تبصره ـ بار مالی اجرای این ماده از محل منابع حاصل از اجرای ماده (۷۲) این قانون در ردیف خاصی در بودجه سنواتی پیشبینی و به سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوقهای بازنشستگی تخصیص داده میشود.