رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه : حدود ۴۰ هزار نفر عضو داریم که هنوز پروانه اشتغال دریافت نکردند گفت: سومین آزمون صلاحیت حرفهای بیست و هفتم تیر ماه سال جاری برگزار میشود و از همه این افراد و افرادی که کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی روانشناسی مشاوره دارند ولی هنوز عضو سازمان نظام روانشناسی مشاوره نشدند دعوت میکنم در این آزمون شرکت کنند.
علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی صبح امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در آستانه روز روانشناس ضمن اشاره به اینکه قانون سازمان نظام روانشناسی در سال ۱۳۸۲ به تصویب مجلس رسید و نهم اردیبهشت ماه به عنوان روز روانشناسی و مشاوره نامگذاری شده است، گفت: تصویب این روز به عنوان روز روانشناس از این جهت اهمیت دارد که نشاندهنده این است که نظام جمهوری اسلامی به علم روانشناسی و مشاوره ارج مینهد. همچنین این روز فرصتی برای تقدیر از پیشکسوتان و اساتید روانشناسی و پژوهشگران و دانشجویان برتر در این حوزه و در واقع فرصتی برای ارتقای هویت شغلی و احساس تعلق به رشته و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است.
وی گفت: روز روانشناس همچنین فرصتی برای تغییر نگرش در مردم و اصلاح برخی از افکاری که در گذشته برای مراجعه به روانشناسان مشاوران محدودیتی ایجاد میکرد است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی با بیان اینکه روانشناسی نه تنها به رفع مشکلات مردم میپردازد بلکه فرصتی برای سبک زندگی سالم و ارتقای کیفیت زندگی ایجاد میکند، ادامه داد: روز روانشناس و مشاور فرصتی برای انگ زدایی از مراجعه به روانشناسان و مشاوران کشور فراهم میکند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: در حال حاضر بیش از ۷۲ هزار عضو کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دارند که از این ۷۲ عضو ۲۴ درصد آقایا ن هستند ۷۶ درصد خانم، ۹۰ درصد نیز کارشناسی ارشد هستند.
وی افزود: حدود ۳۳ هزار پروانه اشتغال ملی و تخصصی به مشاوران ارائه شده و سایر افراد دارای مدرک روانشناسی براساس قانون امکان ارائه خدمت بدون پروانه در مراکز را ندارند. ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد از پروانههای صادر شده مربوط به درگاه ملی مجوزهاست و ۲۳ هزار مورد مورد آن توسط نظام روانشناسی ارائه شده است. طی یک سال اولی که در خدمت دوستان در سازمان نظام روانشناسی بودیم، توانستیم حدود ۱۳ هزار پروانه از طریق بانک آزمونی که برگزار کردیم به افراد بدهیم. به عبارت دیگر طی حدود یک سال نسبت به ۲۰ سال گذشته رشد ۱۵۶ درصدی در صدور پروانه داشتیم.
وی با بیان اینکه سومین آزمون صلاحیت حرفهای بیست و هفتم تیر ماه سال جاری برگزار میشود، ادامه داد: حدود ۴۰ هزار نفر عضو داریم که هنوز پروانه اشتغال دریافت نکردند و از همه اعضای محترم سازمان نظام روانشناسی و مشاور یعنی حدود ۴۰ هزار نفر به اضافه همه افرادی که کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی روانشناسی مشاوره دارند ولی هنوز عضو سازمان نظام روانشناسی مشاوره نشدند دعوت میکنم در سومین آزمون صلاحیت حرفهای که در بیست و هفتم تیر ماه ۱۴۰۴ و با هماهنگی سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود شرکت بکنند تا به امید خدا بتوانیم برای حدود ۴۰ هزار نفری که در حال حاضر در نوبت هستند پروانه صادر کنیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی با اشاره به اینکه در کشور به ازای به ازای هر هزار نفر یک روانشناس پیش بینی کردیم که با توجه به جمعیت ۸۰ میلیون نفر باید حداقل ۸۵ هزار روانشناس دارای پروانه باید داشته باشیم، افزود: در بعضی از کشورها برای هر هزار نفر بیش از هفت روانشناس وجود دارد و ما حداقل را در نظر گرفتیم.
فتحی آشتیانی ضمن بیان اینکه در استان تهران به ازای هر هزار نفر تقریبا یک روانشناس داریم، توضیح داد: در بعضی از استانها نظیر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهکیلویه و بویراحمد به ازای هر ۱۰ هزار نفر یا هر ۲۰ هزار نفر ما یک روانشناس داریم و تعداد روانشناسان در این استانها بسیار کم است و لازم است که فرصت بهرهمندی از خدمات روانشناختی برای همه افراد فراهم شود.
وی گفت: خدمات روانشناختی فقط مربوط به کسانی که با مشکلات روانشناختی روبه رو هستند نیست بلکه همه ۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور مخاطبان روانشناسان هستند.
فتحی آشتیانی ضمن اشاره به اینکه هیئت دولت در بیست و هشتم اسفند ماه ۱۴۰۳ تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره را ابلاغ کرد، عنوان کرد: ارائه خدمت برای کسانی که کارشناسی ارشد هستند برای ۴۵ دقیقه ۵۰۳ هزار و ۵۰۰ تومان، برای افرادی که دکترای روانشناسی و پروانه دارند برای ۴۵ دقیقه ۶۲۰ هزار تومان و عزیزانی که سابقه بیش از ۱۵ سال خدمات روانشناختی مشاوره دارند چنانچه کارشناس ارشد پروانه دار باشند ۵۸۶ هزار و ۳۰۰ تومان و اگر دکترای پروانه دار باشند ۷۸۰ هزار تومان است.