سوالات مصاحبه و گزینش آزمون استخدامی آموزش و پرورش

۱۹۹۲۹۵۱ نظر

سوالات مصاحبه و گزینش آزمون استخدامی آموزش و پرورش

در این صفحه با تغییرات مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش  که از سال ۱۴۰۱ اجرایی شد آشنا می‌شوید. ضمن بررسی این تغییرات، راهنمایی‌های لازم برای موفقیت در این مرحله  از آزمون را برای شما تشریح و در پایان، تجربیات شرکت‌کنندگان در جلسه گزینش آموزش و پرورش را از زبان  خودشان برای شما نقل کرده‌ایم.

 

 

 

 

 

شیوه نامه ارزیابی تکمیلی مشاغل کیفیت بخشی

مشاغل کیفیت بخش طیف جدیدی در آزمون بودند. از آنجا که شیوه‌نامه گزینش و ارزیابی تکمیلی در آنها نسبت به دیگر آزمون‌های آموزش و پرورش دارای تفاوت‌هایی است، لذا توصیه می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با آن فایل زیر را بررسی فرمایید:

دریافت فایل شیوه‌نامه

 

تفاوت جلسه مصاحبه و گزینش 

 جلسه مصاحبه که از سال ۱۴۰۱ با نام ارزیابی تکمیلی شناخته می‌شود پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی و مشخص شدن حد نصاب هر رشته در هر شهر  برگزار می‌شود.  افرادی که حد نصاب آزمون را کسب کرده باشند به تعداد ۳ برابر ظرفیت هر رشته به این مرحله دعوت می‌شوند.   سوالات مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش ناظر به جنبه‌های تخصصی و علمی رشته‌های تحصیلی است. انجام معاینات پزشکی و روان‌شناسی در این مرحله انجام می‌شوند.  پس از انجام محاسبه و اعمال ضرایب و محاسبه نمره، نفرات برتر به هسته‌های گزینش ادارات آموزش و پرورش معرفی می‌شوند. در این مرحله پرسش‌هایی درباره احکام، عبادات و مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از افراد پرسیده می‌شود.  از این‌رو تفاوت جلسه مصاحبه و گزینش در نوع سوالاتی است که از افراد پرسیده می‌شود. برای آشنایی با سوالات مصاحبه و گزینش آموزش و پرورش و بهره‌گیری از تجربیات شرکت‌کنندگان در این مراحل، پیشنهاد می‌شود بخش تجربیات آزمون را  حتما مطالعه کنید.

تغییرات جدید مصاحبه آموزش و پرورش

آزمون استخدامی  آموزش و پرورش در سال  ۱۴۰۲ با تغییرات گسترده در منابع و بخش مصاحبه و گزینش همراه بود.  در شیوه جدید آزمون آموزش و پرورش مرحله مصاحبه مانند سال‌های پیش انجام نمی‌شود. آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این تغییرات به دلیل اهمیت و تاثیر گزینش و استخدام معلمان بر کیفیت نظام آموزشی کشور انجام شده است و از این پس فرایند‌‌های ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به روش کانون ارزیابی حرفه‌ای در راستای شایسته‌گزینی و عدالت محوری در جذب معلم، انجام خواهد شد. در جدول زیر این تغییرات را به صورت خلاصه بیان کرده‌ایم.

 

   پیش از سال ۱۴۰۱  پس از سال ۱۴۰۱
نام مرحله مصاحبه ارزیابی تکمیلی
درصد تاثیر بر نمره نهایی ۴۰ درصد ۶۰ درصد
حیطه عدم عنوان در دفترچه عمومی، اختصاصی، تخصصی
حداقل نمره برای هر حیطه عدم عنوان در دفترچه عمومی (۹۵)، اختصاصی (۷۰)، تخصصی (۴۰)

 

 پنج محور اصلی تغییرات مرحله مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش عبارتند از:

  • عدالت محوری:  استفاده از سر ارزیابان آموزش دیده توسط سازمان اداری و استخدامی و بررسی ویژگی‌های فردی هر داوطلب توسط سه تیم دو نفره
  • ضریب تاثیر:  مرحله ارزیابی ۶۰ نمره نهایی را شامل می‌شود
  • شفافیت:  اعلام شفاف و کامل منابع و جدول ارزیابی (جدول ۲ در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون)
  • ارزیابان:  ارزیابی تکمیلی توسط ارزیابان حرفه‌ای آموزش دیده توسط اساتید
  • حداقل امتیاز: کسب حداقل امتیاز در هر سه حیطه ضروری است
    • کسب حداقل ۹۵ امتیاز شایستگی عمومی
    • کسب حداقل ۷۰ امتیاز شایستگی اختصاصی
    • کسب حداقل ۴۰ امتیاز شایستگی تخصصی

 شایان ذکر است حداقل امتیاز این حیطه‌ها با بررسی موارد زیر محاسبه می‌شود:

  • حیطه عمومی:  باور به ارزش‌های ملی، رعایت پوشش و آداب، مهارت‌های ارتباطی، خلاقیت و نوآوری، مسئولیت‌پذیری (مجموعا ۲۰۰ نمره)
  • حیطه اختصاصی:   مهارت تدریس، مهارت تربیت، انگیزه معلمی، مقام‌های علمی، کاربست فناوری در آموزش، سوابق و فعالیت‌های تحصیلی و آموزشی (مجموعا ۲۴۰ نمره)
  •  حیطه تخصصی:  تسلط بر برنامه تربیتی، پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد معلم. (مجموعا ۱۶۰ نمره)

سوالات مصاحبه آموزش و پرورش

برای کسب حداقل امتیاز در هر سه حیطه، متقاضیان باید آشنایی اولیه با مفاهیم آموزگاری و دبیری داشته باشند. «ای-استخدام» با تهیه و تالیف کتاب  «مرورنامه روش‌ها و شیوه‌های تدریس»  آنچه برای احراز صلاحیت معلمی در روز مصاحبه و ارزیابی  لازم است گردآوری کرده است. در این کتاب سعی شده با بیانی روان و شیوا آشنایی اولیه با شایستگی‌های هر سه حیطه ایجاد شود.  از ویژگی‌های این کتاب می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • توضیح تمام مراحل پس از قبولی
  • توضیح مفاهیم ارزیابی تکمیل و بخش‌های آن
  • آموزش روش‌های تدریس مستقیم
  • آموزش روش‌های تدریس تعاملی
  • مراحل تنظیم طرح درس

 

سوالات گزینش آموزش و پرورش 

 هر یک از آموزگاران و دبیران که از طریق آزمون استخدامی، دانشگاه فرهنگیان یا مدارس غیرانتفاعی در کلاس‌های درس تدریس می‌کنند بایستی تاییدیه هسته گزینش اداره کل شهر محل تدریس را داشته باشند. همه این افراد با هر عنوانی که تدریس می‌کنند از یک مسیر گزینش عبور می‌کنند بنابراین سوالات گزینش مدارس غیرانتفاعی و   سوالات گزینش آزمون استخدامی آموزش و پرورش  یکسان هستند و همگی درباره احکام، عبادات و مسائل سیاسی و اجتماعی روز جامعه   هستند. «ای-استخدام» با توجه به تجربیات افراد شرکت کننده در این جلسات کتاب «بسته تکمیلی مصاحبه و گزینش» را  در قالب pdf تهیه و تدوین کرده است و پیش از جلسه مصاحبه  اطلاعات مفید و جامعی به افراد  می‌دهد.

 

فرایند ارزیابی تکمیلی چیست؟

 

نمونه تمرین‌های آموزشی رایگان برای مرحله ارزیابی تکمیلی و مصاحبه آزمون آموزگاری

 

مراکز دریافت مدرک ICDL برای آزمون‌های آموزش و پرورش

سازمان اداری و استخدامی کشور در بازه‌های زمانی مختلف لیستی از مراکز مورد تایید خود برای دریافت مدرک ICDL را به صورت عمومی منتشر می‌کند. متقاضیان آزمون‌های استخدامی بسته به شرایط مندرج دفترچه راهنمای ثبت نام در آزمون استخدامی می‌بایست در یک بازه زمانی مشخص اقدام به دریافت مدرک ICDL خود نمایند. از این رو لازم است تا متقاضیان این مدرک را در حداقل زمان ممکن از معتبرترین مراکز دریافت نماید. لیست بروز شده این مراکز را به کمک کلید زیر می‌توانید بررسی و مشاهده نمایید:

مشاهده لیست مراکز مجاز

 

تجربیات افراد شرکت کننده در جلسه مصاحبه و گزینش

این قسمت بنا به درخواست کاربران برای تجمیع دیدگاه‌های کاربران درباره آزمون استخدامی آموزش و پرورش طراحی شده است. در این‌جا تجربیات کاربران در زمینه سوالات و نتایج آزمون، سوالات جلسه مصاحبه، سوالات روان‌شناسی و روان‌شناختی، مراحل معاینات پزشکی، سوالات و مراحل گزینش بر اساس نظرات ارسالی کاربران و سایر تجربیات در همین قسمت تعبیه شده است. به مرور نیز به تعداد این صفحات افزوده می‌شود. کاربران عزیز توجه نمایید به دلیل طولانی نشدن تجربیات در یک صفحه و اینکه صفحه مورد نظر به راحتی قابل مطالعه باشد این تجربیات در چندین صفحه آورده شده است لطفا دوستان عزیزی که در ادوار گذشته در آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده‌اند تجربیات مصاحبه و گزینش خود را اینجا برای استفاده عموم کاربران ذکر کنند.

نمونه کارنامه قبولی آزمون استخدام آموزش و پرورش

مشاهده نمونه کارنامه‌های افراد شرکت کننده در آزمون استخدام آموزش و پرورش و مقایسه آن‌ها با یکدیگر اطلاعات جامعی درباره میزان تاثیر هر یک از دروس بر نمره کتبی و عملکرد نهایی در اختیار افراد قرار می‌دهد. از جمله اینکه می‌توان متوجه شد پذیرفته‌شدگان بر روی کدام دروس عمومی یا تخصصی بیشتر تمرکز می‌کنند. از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش فارغ از هر نتیجه‌ای که کسب کرده‌اند درخواست می‌کنیم برای کمک به کسانی که می‌خواهند در سال‌های آینده در این آزمون شرکت کنند کارنامه خود را از طریق راه‌های ارتباطی ارسال کنند تا این تجربه بسیار مفید را با دیگران به اشتراک بگذاریم و ما و شما به سهم خودمان به قبولی آیندگان در سازمان‌های دولتی کمک کرده باشیم.

 

بسته‌های مناسب برای آمادگی مرحله مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آزمون آموزش و پرورش
در این مقاله ابتدا درباره تفاوت جلسه مصاحبه و گزینش صحبت و سپس به تغییرات مرحله مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش که از سال ۱۴۰۱ اجرایی شده است اشاره کردیم.  با ارائه توضیحاتی درباره مرحله گزینش پیشنهاد کردیم از تجربیات افراد شرکت کننده در این مراحل استفاده و صفحات مرتبط با نظرات‌شان را حتما مطالعه کنید.  سرانجام در کنار همه این موارد، کتاب‌های زیر منطبق بر آخرین تغییرات جلسه‌های مصاحبه و گزینش معرفی شدند. 


برای مشاهده تجربیات سایر سازمان‌ها و بانک‌ها اینجا کلیک کنید

درحال آماده‌سازی نظرات کاربران ...